Χρηματιστήρια: «Ανάσα» μετά την ΕΚΤ -Απογείωση του Χ.Α.

Χρηματιστήρια: «Ανάσα» μετά την ΕΚΤ -Απογείωση του Χ.Α.


Άλμα πάνω από 6% και στο Χ.Α., σε συγχρονισμό με την εντυπωσιακή αποκλιμάκωση στην απόδοση των ελληνικών κρατικών ομολόγων και την ανοδική αντίδραση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την κίνηση-έκπληξη από την ΕΚΤ.

Ο γενικός δείκτης επέστρεψε πάνω από το όριο των 500 μονάδων, με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά το πρόγραμμα QE της ΕΚΤ, το οποίο θα περιλαμβάνει και το ελληνικό χρέος. Το βλέμμα στραμμένο και στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για τα έκτακτα μέτρα στήριξης και το παράθυρο παράτασής τους.

Μετά τη διστακτική έναρξη, ισχυρή ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το ισχυρό «μπαζούκα» της ΕΚΤ επιβεβαιώνει τη δέσμευση των κεντρικών τραπεζών να κάνουν «whatever it takes» για τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 να ενισχύεται πάνω από 1% και τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων να καταγράφουν κέρδη πάνω από 2%. Στο κόκκινο για μία ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές ταξιδίων και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα της ΕΚΤ χαιρέτισαν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κέρδη σχεδόν 2% στη Φραγκφούρτη, πάνω από 3% στο Παρίσι και ράλι πάνω από 4% για τον FTSE MIB του Μιλάνου. Πιο  συγκρατημένη η άνοδος στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,60%.

naftemporiki.gr

Source link